Tidningsprenumeration

Vill du prenumerera på en tidning? De flesta svenska dagstidningar har olika erbjudande för tidningsprenumerationer.

Genom att prenumerera på dagstidningar får du automatiskt tidningen i brevlådan. Oftast kommer den i gryningen i stort sett varje dag hela året med undantag för helgdagar. Priserna för en prenumeration varierar. Ofta blir det billigare per tidning om du binder upp dig längre, exempelvis på ett år.

Vissa tidningar kan man ofta välja som en helgprenumeration så att du bara får tidningen på lördag och söndag. Väljer man en helgprenumeration får man i regel betala lite mer per tidning.

Är du student och har ett giltigt csn-kort kan du väldigt ofta teckna en prenumeration till ett mycket bra pris!

Digitala tidningsprenumerationer

Digitala tidningsprenumerationer innebär att man prenumererar på en tidning och får tillgång till tidningens innehåll online, vanligtvis genom en webbläsare eller en mobilapp. Detta innebär att man kan läsa tidningen på en dator, surfplatta eller mobiltelefon, oavsett var man befinner sig.

Fördelarna med digitala tidningsprenumerationer är många. För det första är de ofta billigare än prenumerationer på pappersutgåvor, eftersom kostnaderna för tryckning och distribution minskar eller försvinner helt. För det andra är de mer miljövänliga eftersom de inte kräver användning av papper och tryckbläck.

En annan fördel med digitala tidningsprenumerationer är att man oftast kan läsa tidningen när man vill, eftersom artiklarna finns tillgängliga online dygnet runt. Dessutom kan man oftast söka efter specifika artiklar och lättare hitta tidigare publicerat material.

Många dagstidningar erbjuder digitala prenumerationer, antingen som en enskild prenumeration eller som en del av en kombinerad prenumeration som också inkluderar en pappersutgåva av tidningen.