Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Cramling vann parti i VM-semifinal
  Den svenska schackspelaren Pia Cramling vann det första partiet i semifinalen i schack-VM för damer. Hon besegrade ryskan Natalia Pogonina efter ett långt parti.
 • Försvunnen 20-åring hittad död
  En 20-årig man som varit försvunnen i en vecka har hittats död. Han hittades av Missing People i ett vattendrag i Vetlandatrakten på söndagseftermiddagen.
 • Hammarby säkrade slutspelsplats
  Hammarby handbollsherrar säkrade en plats i slutspelet då man i sin sista seriematch spelade 26-26 hemma mot Drott. Skövde tog viktiga poäng i botten efter 28-22 mot Ricoh och Lugi övertog tredjeplatsen via 26-22 mot Guif.
 • Stopp för sjukhusförsäljning på väg
  Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) förbereder att åter införa en stopplag som förbjuder landstingen att sälja sina akutsjukhus. De ska inte slumpas bort till privata aktörer, menar han.   – Bedrövligt, kommenterar sjuk- och vårdslandstingsrådet i Stockholm, folkpartisten Anna Starbrink, som vill privatisera Danderyds sjukhus.
 • Företag raggar kunder via klasslista
  Assistansbolag marknadsför sig direkt gentemot föräldrar till särskolebarn med hjälp av klasslistor, rapporterar unt.se. Skolorna lämnar ut klasslistorna, eftersom reglerna om skyddade personuppgifter är oklara. Assistansföretagen ringer sedan upp föräldrar till barn i särskolor och erbjuder sina tjänster.
 • Kraftig ökning av antibiotika till djur
  Användningen av antibiotika kommer att öka med två tredjedelar fram till 2030, visar den första globala kartläggningen. Priset för ett ökat köttätande kan enligt forskarna bli att miljoner människor drabbas av resistenta bakterier.
 • ”Borat” i Queens-film var ett skämt
  Det har varit många turer fram och tillbaka angående spelfilmen om Freddie Mercury.
 • Kaptenens sista skrik: Öppna dörren
  ”Öppna den jävla dörren!” Det var bland de sista orden som kaptenen på Germanwingsplanet skrek samtidigt som han desperat försökte ta sig in till Andreas Lubitz i cockpit.
 • Umeå och Piteå till kvartsfinal i cupen
  Umeå och Piteå är klara för kvartsfinal i svenska cupen i fotboll för damer. Det krävdes dock förlängning, och i Piteås fall straffar, mot två allsvenska kollegor för att nå dit.
 • Kvinnor vinner mest på välfärdsstaten
  Både personer med och utan akademisk examen kan vinna rent monetärt på den offentliga sektorn. Den svenska välfärdsstaten gynnar såväl medelklassen som låginkomsttagare. Än mer intressant är att det inte främst verkar vara inkomsten, utan könet, som avgör hur mycket man vinner på den, skriver civilekonomen Gunnar Brådvik.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin