Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Dödliga sjöstormar väntas öka
  Säkerheten för de fiskare som livnär sig på Victoriasjöns fauna kan förvärras i takt med klimatförändringarna, enligt en studie vid universitetet i Leuven i Belgien.
 • Världsbankens chef sitter kvar
  Världsbankens chef amerikanen Jim Yong Kim fick på tisdagen förnyat förtroende när bankens styrelse enhälligt röstade för att ge honom ytterligare en femårsperiod.
 • L vill sänka ränteavdraget
  Liberalerna kommer i sitt förslag till budget föreslå att ränteavdraget för bostadslån minskas för att sedan helt försvinna, skriver Dagens industri som tagit del av partiets skuggbudget.
 • Antiklimax i kval till Europaderbyt
  Många hade sett fram emot fyraåringsmatchen mellan franske Charly du Noyer och svenske Readly Express i Europaderbyt. Men Charly du Noyer galopperade bort sig som stor favorit i uttagningsloppet hemma på Vincennes. Segern gick till Caly Loulou på billiga 1.13,0.
 • Hushåll lyfte Wall Street
  Glada hushåll och ett lyft för tekniksektorn fick USA-börserna att vända upp efter flera dagars nedgång. Indexet som mäter de amerikanska konsumenternas förtroende för ekonomin nådde i september den högsta nivån på nio år, vilket var betydligt bättre än analytikerna hade väntat sig.
 • Netflix-chef till Spotifys styrelse
  Strömningstjänsten Netflix innehållschef Ted Sarandos har tagit plats i musiktjänsten Spotifys styrelse, skriver Variety.
 • "The strain" får en fjärde säsong
  Vampyrserien "The strain" får en fjärde och sista säsong, skriver Variety.
 • Majoritet stöder ny värnplikt
  En ny värnplikt för både kvinnor och män stöds av en majoritet av svenskarna. Fler än sex av tio, 62 procent, av de tillfrågade tycker att det är ett bra förslag, enligt en ny mätning som Ipsos gjort för Dagens Nyheter. Bara 12 procent tycker att det är dåligt.
 • Sex döda i angolansk flygolycka
  Sex människor omkom när en helikopter störtade vid Angolas kust, nära den oljerika enklaven Cabinda. Fyra av de omkomna var angolaner och två utlänningar. De arbetade för oljebolaget Chevron.
 • Alliansen vill syna tjänstemännen för dåliga upphandlingar
  Alliansstyret i Stockholmslandstinget vill nu analysera det interna arbetat och ledarskapet på hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Detta sedan nya misslyckade upphandlingar avslöjats.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin