Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Systemet stoppar sprit efter larm
  Systembolaget har stoppat försäljningen av spritdrycken Fireball och avråder kunder från att dricka den. Orsaken till stoppet är ett larm om att den innehåller höga halter av propylenglykol.
 • Stort räddningspådrag efter båtkrock
  En lotsbåt kolliderade med en nedsläckt ribbåt utanför Sandhamn i Stockholms skärgård natten till söndagen. I området rådde hård sjö, och ett stort räddningspådrag sattes i gång.
 • Kritiskt för misshandlad cyklist
  En man i 60-årsåldern på cykel misshandlades svårt på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Våldet var helt oprovocerat, enligt vittnen som såg händelsen vid midnatt natten mot lördagen.
 • EU-länder betalade lösesummor
  Flera europeiska länder betalade stora lösesummor för att befria medborgare som kidnappats av terrorgruppen Islamiska staten (IS) i Syrien och Irak, skriver The New York Times.
 • Bil i diket vid polisingripande
  En man och en kvinna vårdas på sjukhus efter att deras bil for av vägen och ner i ett dike utanför Karlskrona i samband med ett polisingripande på lördagskvällen.
 • FN-ambassadör reser till Västafrika
  USA:s FN-ambassadör Samantha Power besöker på söndagen Guinea, ett av de tre länder som drabbats hårdast av ebolaepidemin i Västafrika.
 • Ministrar inte så aktiva på nätet
  Den nya rödgröna regeringen är inte lika aktiv i sociala medier som den förra. Utöver ett inaktivt Twitterkonto har exempelvis demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) ingen närvaro alls på nätets nya digitala arenor, uppger Svenska Dagbladet.
 • Varnar för attacker på valdagen
  Tiotusentals poliser och militärer har posterats ut för att vakta vallokalerna när Tunisien på söndagen går till val.
 • Bättre minne av insulin till hjärnan
  En dos insulin till hjärnan kan öka förmågan att koppla ihop dofter med synintryck och på så vis få oss att minnas bättre, visar ny forskning.
 • Unga kriminella behöver skolan
  ungdomshem En ny sociologisk studie visar att lärare på särskilda ungdomshem uppfattar sig som undanskuffade, trots skolarbetets stora betydelse som brottsprevention. Det är hög tid att stärka skolgången för omhändertagna ungdomar, skriver docent David Wästerfors.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin