Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Många ihjältrampade på konsert
  Minst 24 personer blev på tisdagen ihjältrampade under en musikkonsert i en förort till Guineas huvudstad Conakry, enligt talespersoner för sjukhus där.
 • Atombombsflygare död - blev 93 år
  Theodore ”Dutch” Van Kirk, den siste överlevande av besättningen som släppte USA:s atombomb över den japanska staden Hiroshima, har avlidit vid 93-års ålder på ett äldreboende i Georgia.
 • Kvinna bränd i ansiktet - man gripen
  En 50-årig man i Kristinehamn i Värmland har gripits misstänkt för att ha orsakat svåra brännskador på sin sambo. Polisen fick larmet vid halv ett-tiden natten till onsdagen efter att kvinnan lyckats ta sig över till en granne.
 • Raketer gömdes i FN-skola i Gaza
  FN:s flyktingorgan Unrwa har hittat raketer som lagrats i en skola man driver i Gazaremsan.
 • Kraftigt fall för japansk industri
  Japans industriproduktion minskade kraftigt i juni. Enligt handels- och industridepartementet var nedgången 3,3 procent, långt mer än det fall på 1,2 procent ekonomer i en Reutersenkät befarat.
 • Minst sex offer i två moskédåd
  Självmordsbombare angrep två moskéer i delstaten Yoube i nordöstra Nigeria sent på tisdagen. Minst sex personer dödades och många andra skadades, uppger vittnen som tror att den islamistiska terrorgruppen Boko Haram ligger bakom.
 • Frukt och grönt förlänger livet
  Personer som äter mycket frukt och grönsaker löper mindre risk att dö i förtid, särskilt i hjärt-kärlsjukdomar.
 • Grönt ljus för nya lån i Bulgarien
  Bulgariens parlament antog sent på tisdagskvällen en reviderad budget som ger grönt ljus för nya lån på 1,7 miljarder euro. Det mesta av pengarna öronmärks för att försöka rädda landets fjärde största bank.
 • Älg får inte märkas som Svenskt kött
  Kött från älg, hjort, vildsvin och annat vilt får inte märkas med Svenskt kött-symbolen, även om djuren har vuxit upp och skjutits i Sverige.
 • Polisen tvingades backa om varning
  I måndags gick Norrtäljepolisen ut med en varning på sin Facebook-sida: En misstänkt bedragare gick runt till boende i ett villaområde och försökte få äldre personer att köpa brandlarm. Tillvägagångssättet liknade det som använts vid tidigare åldringsbrott.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin