Svenska Dagbladet politisk färg

Politisk inriktning eller färg:

Obunden moderat

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

 • Skeppsvrak utanför Mexiko visar mörk hemlighet
  Ett vrak som hittats på havets botten utanför den mexikanska Yucatánhalvön har visat sig vara ett skepp som använts för att transportera slavar från ursprungsbefolkningen. Upptäckten är unik då inget sådant skepp tidigare hittats.
 • Tågstopp i Norrköping – ingen prognos
 • Många äldre motionerar mindre sedan pandemin
  Var tredje person mellan 65 och 79 år har motionerat mindre i vår jämfört med förra året, enligt en undersökning från Friskis & Svettis. "Vi behöver hjälpas åt och tänka nytt för att skapa förutsättningar för rörelse även för våra äldre", säger generalsekreterare Susanne Jidesten.
 • Jordan B Peterson om sitt fall: ”Värre än döden”
  Från intellektuell världsstjärna till covidsjuk och läkemedelsberoende i serbisk exil. Vad var det som hände med bästsäljarpsykologen Jordan B Peterson? Och de som följde hans livsregler, vad tänker de nu?
 • Derbyt ett vägskäl – avgör hur säsongen ska gå
  Insatsen mot Malmö var ett kvitto för AIK:s nye tränare Bartosz Grzelak att laget är på rätt väg. Derbyt mot Hammarby handlar om mer än tre poäng. Matchen är ett vägskäl för båda lagen vilken riktning resten av säsongen ska ta.
 • Så påverkas din plånbok av rekordbudgeten
  Mer än tre gånger så mycket som under den globala finanskrisen. Så mycket pengar planerar regeringen att spendera på nya satsningar i nästa års budget. Här är förslagen som påverkar din plånbok mest.
 • Tinder och sex i en komedi som saknar djup
  Kulturhuset Stadsteatern kör igång med en nyskriven komedi i genren avslöjande fylleseans. Den är rolig då och då, men behandlar alltför ytligt en rad brännande ämnen.
 • Novus: Sjöstedt upp i förtroendetopp
  Statsminister Stefan Löfven (S) är inte längre den partiledare som har högst förtroende bland väljarna. Det har i stället Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt, enligt Novus nya partiledarundersökning.
 • Klarar vi av att riva ner och börja om?
  Det krävs rejäla reformer för att vi ska ta oss vidare efter pandemin. Inte bara för nu levande, utan för kommande generationer. Orkar vi det?
 • Striden om Vita Huset kan avgöras i Florida
  Joe Biden har haft ledningen i månader – men nu knappar Donald Trump in. Florida, kronjuvel bland vågmästardelstater, kan mycket väl bli den plats där USA:s presidentval avgörs. – Både Biden och Trump tror att de kan vinna här, konstaterar statsvetaren Aubrey Jewett för TT.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin