Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Helander till Bologna
  Fotbollslandslagets Filip Helander byter klubb i Italien, och blir kvar i serie A. Mittbacken lämnar Verona för spel i Bologna, skriver Verona på sin webbplats.
 • Apple-bråket orsakar spricka i Irlands regering
  Irlands premiärminister Enda Kenny led ett hårt bakslag i bråket om Apples restskatt på 123 miljoner. Under ett krismöte på onsdagen misslyckades han med att övertyga sin regering att överklaga EU-kommissionens beslut, då flera ministrar ville ha mer tid för att studera domen, skriver Financial Times.
 • Smältande ugnslampa stoppas
  Elsäkerhetsverket kräver att Biltema ska sluta sälja en ugnslampa vars sockel smälter när lampan används inom angivet temperaturområde, 300 grader.
 • Wall Street stängde nedåt
  Börserna i USA rörde sig nedåt och S&P 500 gjorde sitt största tapp på fyra månader under onsdagens handel, där fallande oljepriser vägde upp stigande aktier inom energisektorn.
 • Grönvall friskförklarad från cancern
  Nanne Grönvall är friskförklarad från cancer, berättar hennes skivbolagsrepresentant och vän Kim Elf för Expressen.
 • Kritik mot regeringens exportsatsning
  Regeringens exportsatsning på Filippinerna får kritik av Amnesty och Vänsterpartiet. Den sker sedan över 700 människor avrättats och ytterligare över 1 000 dödats i den kamp mot knarkhandeln som nye presidenten Rodrigo Duterte startat.
 • Räddade äldre man från spåret
  En äldre man med rullator föll ner på tunnelbanespåret. Andra resenärer hoppade ner på spåret och lyfte upp honom i säkerhet.
 • ”Regeringen vältrar över ansvar på kommuner”
  Regeringens senaste tvångslagstiftning har bidra­git till stora problem för kommunerna. I stället för att försöka lagstifta bort bostadsbrist och kostnader i flyktingpolitiken borde regeringen lyssna till kommunerna och förse oss med verktyg, skriver Adam Reuterskiöld (M).
 • Expert: Så stor är skillnaden mot den historiska värnplikten
  Från vikingatida ledungkrigare till värnplikten som en brännhet fråga för vänsterrörelsen vid 1900-talets början. Synen på lumpen har förändrats genom åren, men tanken ”att göra män av pojkar” har levt kvar länge. – I dag är det få som gjort värnplikten och det finns nog en annan inställning, en stor nyfikenhet hos unga, säger militärstrategen Stefan Ring.
 • USAs roll i världen

powered by RSS Just Better 1.4 plugin