Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Nya fotproblem för Helena Jansson
  Fötterna är orienteringsstjärnan Helena Janssons akilleshäl - bokstavligt talat. Fotproblem av olika slag har ställt till problem för henne i flera år. Hon missade VM förra året på grund av en lös benbit i ena foten och hon opererades förra hösten för en benutväxt på andra foten. Dessutom fick hon ena skon avtrampad under VM i somras och fick springa barfota i sprintstafetten med blåsor och blåmärken till följd.
 • Noteringsiver inleder hösten
  Fönster- och dörrtillverkaren Inwido är på väg till börsen. Den nuvarande ägaren Ratos vill dra nytta av att Inwido fått ett lyft efter att det blivit bättre fart på byggandet. I mitten av oktober blir det även dags för Melker Schörlings Absolent Group att noteras.
 • Zethraeus får inte tidsbestämt
  Hovrätten tidsbestämmer inte livstidsdömde Tommy Zethraeus straff och går därmed emot tingsrättens beslut, uppger Göta hovrätt. Enligt hovrätten finns det i nuläget starka skäl som talar mot att tidsbestämma straffet.
 • Silly season: Falcao till United
  Transferfönstret i de största europeiska fotbollsligorna stänger vid midnatt svensk tid. Enligt flera medier är Monaco-anfallaren Radamel Falcao på väg till Manchester United
 • Mördare har rymt från rättspsyk
  En 34-årig man som 2003 mördade en femårig flicka i Arvika har rymt från rättspsykiatrin i Kristinehamn.
 • Minst sju döda i explosion i Paris
  Minst sju människor har dött till följd av en explosion i ett fyravåningshus i Parisförorten Rosny-sous-Bois. Bland de döda fanns en tioårig pojke och två barn i åldrarna 14 och 18 år.
 • Bob hund blir kulturambassadörer
  Bob hund blir konstnärliga ambassadörer för Borås stad, skriver Gaffa. Uppdraget sträcker sig över ett par år och innebär att indierockbandet ska samarbeta med unga musiker, starta festival, hålla i föreläsningar och repa inför publik.
 • ”Ett svek mot kommande generationer”
  Alliansens valmanifest får som väntat kritik från rödgrönt håll. MP angriper bristen på klimatsatsningar.
 • Kommande vinstlyft lockar i Lundin Mining
  Stark balansräkning och kommande vinstlyft lockar i Lundin Mining, anser tidningen Aktiespararen. Ett större förvärv kan dock ändra bilden.
 • Skola och jobb i Alliansens manifest
  Den största satsningen i Alliansens gemensamma valmanifest handlar om tioårig grundskola och ett lågstadielyft.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin