Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • USA-drönare övar i Lettland
  USA har skickat två obemannade övervakningsplan av typen MQ-1 Predator till Lettland. Planet och 70 anställda i det amerikanska flygvapnet ska fram till den 15 september delta i övningar tillsammans med det lettiska försvaret.
 • En explosion av våld och ilska i Ukraina
  MOSKVA. En granat briserade utanför det ukrainska parlamentet på måndagen medan de folkvalda röstade om grundlagsändringar. En dog och minst 50 personer skadades i våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. Att våldet så snabbt kom upp till ytan är tyvärr inte överraskande.
 • Litauen väcker åtal för sovjetiskt krigsbrott
  Litauen har väckt åtal mot 66 ryska, vitryska och ukrainska medborgare för krigsbrott och brott mot mänskligheten. Det gäller 13 civilpersoners död vid ett tillslag mot den litauiska självständighetsrörelsen under Sovjettiden 1991.
 • Peter Norman uppges vilja ta över FI
  Före detta finansmarknadsminister Peter Norman kan bli Finansinspektionens nästa generaldirektör. Enligt obekräftade uppgifter har exministern skickat in en ansökan till tjänsten.
 • Riksbanken blandar sig i avtalsstriden
  De senaste månaderna har Riksbanken haft möten med en lång rad nyckelspelare i höstens avtalsrörelse, skriver DI. Målet uppges vara att förmå parterna att genom löneökningar hjälpa Riksbanken att nå inflationsmålet på 2 procent.
 • Haim får eget radioprogram
  Haim gästade Pharrell Williams Beats 1-radioprogram i söndags. Då avslöjade syskonbandet att de ska få ett helt eget musikprogram på Apples världsomspännande radiokanal.
 • Dyster augusti på Wall Street
  Kinas ekonomi och en snar räntehöjning fortsätter att vara orosmoln för investerarna på Wall Street. Uttalande från den amerikanska centralbankens vice chef Stanley Fischer i helgen tolkas som att räntan höjs vid nästa möte som hålls i september.
 • Centern svänger – vill gå med i Nato
  Tidigare var partiet skeptiskt – men nu anser Centerpartiets styrelse att Sverige bör gå med i Nato. Om en månad får partistämman ta ställning till förslaget.
 • Norge 1972, Sverige 2015
 • C-toppar: Därför bör vi gå med i Nato nu
  Ska vi kunna fortsätta att bygga vår gemen­samma säkerhet tillsammans med andra så krävs det att vi också ­vågar ifrågasätta tidigare sanningar. Vi befarar att en falsk allians­frihet riskerar att bli en säkerhetsrisk sna­rare än en trygghet. Det skriver Centerpartiets Annie Lööf, Kerstin Lundgren och Daniel Bäckström.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin