Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Expert: Whatsapp raderar inte konversationer helt
  Även om en användare raderar en konversation från Whatsapp så finns en hel del data om den kvar. Det hävdar säkerhetsexperten Jonathan Zdiarski, som tittat närmare på den senaste versionen av den populära kommunikationsappen.
 • Michael Keaton hyllas i Hollywood
  Nästan fyra decennier efter att han gjorde entré på vita duken har den 64-åriga skådespelaren Michael Keaton blivit en riktig Hollywood-stjärna.
 • Stockholm sjunker när världens bästa städer listas
  Stockholm är världens tionde bästa stad att bo och leva i, enligt en lista som sammanställts av det brittiska affärsmagasinet Monocle. Därmed halkar den svenska huvudstaden ner fyra placeringar jämfört med 2015 och sex jämfört med året dessförinnan.
 • Amazon överträffar förväntningarna
  E-handelsjätten Amazon uppvisade ett bättre resultat än väntat i torsdagskvällens kvartalsrapport. Samtidigt spås högre än väntade intäkter för tredje kvartalet. Aktien tappade dock mark efter beskedet.
 • Beatrix Potter visade djuren som de är
  För två år sedan upptäcktes ett försvunnet manus av den brittiska författaren och tecknaren Beatrix Potter. I september ges ”The tale of Kitty-in-Boots” ut, och ger nytt liv till ett författarskap vars säregna djurskildringar bildade skola i 1900-talets barnbokslitteratur.
 • Sanders-anhängare i fisprotest utanför konventet
  Inför Hillary Clintons tal på demokraternas konvent i Philadelphia i natt svensk tid bjöd en grupp Bernie Sanders-anhängare på bönmiddag. De uppmanade matgästerna att fisa i riktning mot konventarenan för att visa att den politiska processen stinker.
 • ”Utökat rut-avdrag löser inte problemet”
  Att fler branscher nu inkluderas i rut-systemet löser inte det grundläggande problemet. Redan i dag sker en undanträngningseffekt där rot-tjänster tränger ut rut-tjänster när hushållens avdragstak är nått, skriver Offertas vd Jens Nilsson.
 • I nationens intresse – den ryska, alltså
 • Miljarder kronor i ogiltiga sedlar
  Det har nu gått en månad sedan de gamla 20-, 50- och 1 000-kronorssedlarna blev ogiltiga. Ändå finns det fortfarande ogiltiga sedlar motsvarande 1,4 miljarder kronor kvar ute i landet, rapporterar TV4 Nyheterna.
 • Räddningsförslag till hotad bank
  Världens äldsta bank, italienska Monte dei Paschi, har fått nobben av tre tillfrågade banker, som inte vill medverka i ett räddningspaket. Men i sista minuten har ett räddningsförslag dykt upp från den schweiziska banken UBS.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin