Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Strider i Kabuls diplomatkvarter
  Inga civilpersoner och ingen ur säkerhetsstyrkorna miste livet, skrev inrikesdepartementets talesman Mohammad Ayoub Salangi på Twitter.
 • Regimens lyxliv sticker i ögonen
  Privatplan i skytteltrafik, kläder och handväskor för hundratusentals kronor och ett barn som äger lyxvillor i Dubai. Presidentfamiljen i Azerbajdzjan beskylls för systematisk korruption på folkets bekostnad.
 • Teliaavslöjare kan få hårt straff
  Den prisbelönta journalisten Khadija Ismayilova greps sedan hon avslöjat att Telia Soneras partner i Azerbajdzjan har band till presidentfamiljen. Den nya granskningen från SVT, TT och OCCRP tar vid där hennes slutade.
 • Telia i misstänkt rekordmuta
  Det kan vara den i särklass största mutan i svensk historia. Azerbajdzjans presidentfamilj tycks plundra staten på svindlande 6 miljarder kronor — med hjälp av Telia Sonera. Men företaget har inte polisanmält affären.
 • Kronologi: Telia-skandalerna i österled
 • Bakgrund: Så går affären till
  Detta är vad granskningen från TT/SVT:s Uppdrag granskning och OCCRP visar.
 • FN: Barn används som levande bomber
  En alarmerande ökning av kvinnor och flickor som självmordsbombare pågår i Nigeria. Runt 75 procent av alla självmordsattacker utförs nu av kvinnor och barn. Det uppgav FN:s barnfond på tisdagen.
 • First Aid Kit sjunger för Emmylou
  2011 rörde de Patti Smith till tårar och året därpå hyllade de Paul Simon med sång. Nu återvänder systrarna Söderberg, mer kända som First Aid Kit, till Polarprisets scen när Emmylou Harris ska ta emot sitt pris.
 • Pescara och Avellino vidare i kvalet
  Skrällagen Carpi och Frosinone är sedan tidigare klara för uppflyttning till den italienska Serie A-fotbollen – båda för första gången någonsin – efter att ha slutat etta respektive tvåa i Serie B.
 • Slog ihjäl kaninunge i radiosändning
  Händelsen har upprört många och nyheten har spridit sig utanför landets gränser. Bland andra brittiska BBC och amerikanska Huffington post har skrivit om kaninslakten. På Facebook uppmanar djurvänner till bojkott och det har startats en namninsamling för att få programledaren sparkad. På tisdagskvällen hade närmare 4 000 personer skrivit under.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin