Svenska Dagbladet politisk färg

Politisk inriktning eller färg:

Obunden moderat

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

 • Digital räddningsaktion för krogar i kris
  Matgästerna har slutat komma och många krogar befinner sig bara dagar från konkurs. Samtidigt sluter nu flera ideella initiativ från unga teknikbolag upp i ett försök att rädda landets restauranger och matställen – innan det är för sent.
 • 1177-sjuksköterskan: Mycket ilska och oro
  Sedan det nya coronaviruset började spridas har antalet samtal till Vårdguidens nummer 1177 ökat med nästan 400 procent vissa dagar. Sjuksköterskan Sofia Berggren är en av de lugnande rösterna i andra änden av luren.
 • Apotekaren: Munskydden är fortfarande restade
  Coronakrisen har inneburit ett enormt tryck på landets apotek. Folk har hamstrat läkemedel och ropat efter handsprit. Men nu ser det ut att lugna sig en aning.
 • Läkaren: Oroande om vi inte kan ge rätt vård
  På Gröndals vårdcentral i Stockholm improviserar personalen för att lösa det akuta läget. Läkarna tar över telefonpassningen för att avlasta sjuksköterskorna – och patientkontakterna sker nästan enbart via videolänk.
 • Är tiden mogen för e-sporten att ta sig in i RF?
  Ännu en vecka helt utan idrott. Eller…det finns något som pågår och som möjligen ändrar om idrottslandskapet framöver. Den virtuella idrotten tar kliv framåt i coronakrisens spår. Är tiden mogen för e-sport att ta sig in i RF?
 • Lista: Här är de rikaste världsledarna någonsin
  Med makt följer ofta pengar – framförallt med ensam makt. Flera diktatorer och envåldshärskare kvalar sig in på listan på världens rikaste. Här är några av historiens och nutidens allra rikaste av dem.
 • Ladugård övertänd utanför Varberg
 • Virusoro i överfulla flyktingläger i Libanon
  De lever redan under svåra förhållanden i överfulla läger. Nu måste hundratusentals palestinska och syriska flyktingar i Libanon förbereda sig, bäst de kan, för ett stundande virusutbrott.
 • Sabaton fast i coronakarantän i Moskva
 • Vicepresident ber om ursäkt för lik på gatan
  Ecuadors vicepresident Otto Sonnenholzner har bett om ursäkt sedan minst 150 kroppar plockats upp från gatorna i landets största stad Guayaquil. Staden är den i landet som drabbats hårdast av viruset och på sociala medier har bilder på övergivna kroppar cirkulerat.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin