Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Allt fler feminister
  Nästan varannan svensk väljare säger sig vara feminist.
 • Joel Kinnaman byter agent
  Den svenske Hollywoodskådespelaren Joel Kinnaman har bytt agent. WME meddelar att stjärnan från ”The Killing” och ”Robocop” har tecknat kontrakt med agenturen.
 • Offer från MH17 till Malaysia
  De första 20 av de 43 malaysier som dog när ett malaysiskt passagerarplan, MH17, kraschade i Ukraina kom på fredagen till hemlandet. Kungen, premiärminister och andra dignitärer hedrade kistorna med kvarlevorna vid en ceremoni på Kuala Lumpurs flygplats.
 • Mer regn under dagen
  I natt hade vattnet i Kristinehamn sjunkit undan något.
 • Spanjorer vill ha ursäkt av Merkel
  När Tysklands förbundskansler Angela Merkel i helgen kommer till Spanien på officiellt besök möts hon av krav på en ursäkt. Det är en organisation som hedrar offren för Francoregimen som vill att hon ska be om ursäkt för att Tyskland hjälpte Franco under inbördeskriget på 1930-talet.
 • Kanada driver arktiska anspråk
  Kanadas utrikesminister John Baird besöker i nästa vecka Danmark och Norge, och kommer särskilt att ta upp frågan kring ”utmaningar och möjligheter i Arktis”, enligt ett uttalande.
 • Risk att ebolaepidemi förvärras
  Det finns en risk att spridningen av ebola i Västafrika accelererar, säger FN-sändebudet David Nabarro. Han är i de drabbade länderna för att hjälpa hälsomyndigheterna att hantera krisen.
 • Hagel: IS ett allvarligt hot mot USA
  Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) utgör ett allvarligt hot mot USA, kanske värre än al-Qaida. Kampen mot rörelsen måste föras även i Syrien och inte bara i Irak. Det är budskapet från USA:s högsta militära ledning.
 • Hagel: IS ett allvarligt hot mot USA
  Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) utgör ett allvarligt hot mot USA, kanske värre än al-Qaida. Kampen mot rörelsen måste föras även i Syrien och inte bara i Irak. Det är budskapet från USA:s högsta militära ledning.
 • Fel när Pentagon köpte Bergdahl fri
  Pentagon bröt mot lagen när kongressen inte i förväg fick veta att soldaten Bowe Bergdahl skulle utväxlas mot fem Guantanamofångar. Regeringens revisionskontor GAO slår efter en utredning fast att Pentagon inte hade rätt att använda anslag som beviljats för andra ändamål till byteshandeln, utan att varsko kongressen 30 dagar i förväg.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin