Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Scania något bättre än väntat
  Lastbilstillverkaren Scania, som ägs av tyska Volkswagen, redovisar ett rörelseresultat på 2 385 miljoner kronor (2 309) för det tredje kvartalet 2016.
 • Twenty One Pilots vill inspirera
  För två år sedan spelade de inför omkring 200 personer på Fryshuset i Stockholm. När Twenty One Pilots återvände till Sverige i veckan var arenan betydligt större – och samtliga 3 500 biljetter till konserten i Annexet hade sålt slut på mindre än en timme.
 • Magnus Carlsons tårfyllda dag
  Det blir extra känslosamt för Magnus Carlson i hans avsnitt av "Så mycket bättre", där artisten får en låt tolkad av sin bortgångne vän Freddie Wadling. – Det var som en berg och dal-bana att spela in, säger han.
 • Större köpglädje i september
  Detaljhandelns omsättning ökade med 1,0 procent i september jämfört med samma månad i fjol, mätt i löpande priser. I fasta priser och kalenderkorrigerat var ökningen 0,6 procent. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) och HUI Research.
 • Enkät: Göteborgselever har sympati för extremister
  Flera skolungdomar i Göteborg sympatiserar med extremistgrupper. Det visar en enkät som organisationen Varken hora eller kuvad skickat ut till elever i några av stadens nordöstra förorter, rapporterar GP.
 • Kärleken och chutneyn gör oss överlyckliga
  Den extremt prisvärda bengaliska lilla restaurangen i Vasastan gör SvD Krogguiden överlycklig. Att några av de absolut bästa rätterna är vegetariska gör inte saken sämre.
 • Slår Kandinsky nytt prisrekord?
  Den 15 november riktas konstvärldens ögon mot Sverige. Då auktioneras nämligen Wassily Kandinskys verk ”Kreis u. Fleck” ut på Stockholms Auktionsverk. Utropspriset är 25 miljoner.
 • Flygkrasch i Burma – antal passagerare ännu okänt
 • Eniros vd: Vi kan tvingas till rekonstruktion
  Eniros nya vd Örjan Frid utesluter inte att nuvarande bankförhandlingar stupar och att sökbolaget därför behöver försättas i rekonstruktion. Det säger han till nyhetssajten Breakit.
 • Stampen går ur rekonstruktionen
  Mediekoncernen Stampen ansöker om att rekonstruktionen av koncernens bolag ska avslutas, eftersom syftet att åter skapa en ekonomiskt bärkraftig verksamhet anses ha uppnåtts.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin