Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Kristianstad upprepade inte skrällen
  IFK Kristianstad skrällde ordentligt när laget besegrade den tyska toppklubben Rhein-Neckar Löwen i Champions League på hemmaplan. När lagen möttes på tyskarnas hemmaplan var Kristianstad chanslöst. Rhein-Neckar Löwen med Mikael Appelgren i målet lät Kim Ekdahl Du Rietz följa matchen från bänken. Hemmalaget – som toppar Bundesliga – lät svenskarna vara med i leken de första minuterna, men tog snart över och kunde utan större bekymmer gå ifrån. 15–10 i paus blev till slut 29–20. Kristianstad har fortfarande chans att nå nästa omgång i Champions League. Avgörande blir matchen mot Montpellier på hemmaplan den 5 december.
 • Putin: kan samarbeta med Väst mot IS
  Ryssland är beredda att samarbeta med Frankrike i kampen mot terrorgruppen Islamiska staten.
 • De fick årets tidskriftspriser
  Ulf Stolt på Situation Sthlm har tilldelats Sveriges Tidskrifters stora pris.
 • Minister: Så ska alla unga få en riktig chans
  Regeringen beslutar i dag om en nationell strategi för unga som varken arbetar eller studerar. För första ­gången någonsin tas nu ett samlat grepp om den här gruppen, ­skriver gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S).
 • Behövs verkligen skolforskning?
 • Mystisk älgsjuka värre än väntat
  Älgar med stora sår på ryggen har blivit en vanligare syn i svenska skogar. Statens veterinärmedicinska laboratorium (SVA) uppmanade inför årets jakt jägarna att rapportera in fynd av älgar med hudsår.
 • Målglatt Karlskoga klättrade
  Ett lag i hockeyallsvenskan har släppt i fler mål (Asplöven, 82), ett har gjort fler (AIK, 91).
 • Mer stöd för fastighetsskatt
  Ännu en tung instans gör tummen upp för att återinföra fastighetsskatten. Ekonomistyrningsverket (ESV) anser att det är en bättre åtgärd än att slopa ränteavdraget, rapporterar Svenska Dagbladet.
 • Sjukhusattack fortfarande outredd
  Efter USA:s presentation av en internutredning av attacken mot Läkare utan gränsers (MSF) sjukhus i afghanska Kunduz ställs nya krav på en oberoende utredning av händelsen.
 • Alla stormarna efter SD-ledarens comeback
  Sverigedemokraterna bad om ursäkt för tiggare i kritiserad reklamkampanj. En SD-politiker ville se en kulspruta på Öresundsbron och banden till förra ungdomsförbundet klipptes helt. SvD listar de mest uppmärksammade händelserna efter Jimmie Åkessons comeback.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin