Svenska Dagbladet

Politisk inriktning: Obunden moderat

Senaste nytt från Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladet har sin bas i Stockholm men är en dagstidning som är spridd i hela Sverige. SvD utkommer varje dag i tre delar: Nyheter, Kultur och Näringsliv. Därtill kommer flertalet olika bilagor.

 • Man drunknade i Sundsvall
  Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till hamnen i Sundsvall efter ett larm om att en person setts i vattnet, skriver polisen på sin hemsida.
 • Roland Emmerich gör ny sci-fi-film
  "Independence day: Återkomsten" har knappt hunnit ha biopremiär men redan nu är regissören Roland Emmerich klar för ett nytt projekt. Enligt Variety ska han regissera science fiction-filmen "Moonfall", som han också har varit med och skrivit manus till.
 • Efter avslöjanden – kontroll av information skärps
  Stockholmslandstinget skärper nu kontrollen över informationen vid kriser i sjukvården. Landstingsledningen tänker tillämpa sin kriskommunikationsplan de närmaste veckorna för att informationen ska hålla "rätt kvalitet". – Det är en åtgärd som är tänkt för kriser typ en tsunami eller Estoniakatastrofen, inte när vi får massmedia på oss när vården är ansträngd, säger en pressinformatör på ett av landstingets sjukhus.
 • Vice riksbankschefen: "Osäkerheten extremt stor"
  Allt mer fokus riktas mot måndag morgon då svensk börs- och räntehandel öppnar. Landets finansiella myndigheter säger att de har maximal beredskap att agera.
 • Man omkom i singelolycka
  En man har omkommit i en singelolycka norr om Degerfors, skriver NA.
 • Författaren Michael Herr död
  Den amerikanske journalisten och författaren Michael Herr har gått bort efter en längre tids sjukdom, skriver The Guardian.
 • Jenny Lewis överraskade med ny skiva
  Tidigare i år meddelade Jenny Lewis att hon bildat bandet Nice as Fuck tillsammans med Erika Forster från Au Revoir Simone och Tennessee Thomas från The Like.
 • Zuma kan utredas för mutbrott
  Mututredningen mot Sydafrikas president Jacob Zuma kan återupptas. Det står klart efter ett domstolutslag på fredagen.
 • Kelly Clarkson gör soulskiva
  Kelly Clarkson, som 2002 vann den allra första säsongen av talangsåpan "American idol", byter spår. Efter ett gäng album fyllda med kommersiell pop satsar hon nu på att göra en skiva som hämtar inspiration från soul och klassisk r'n'b.
 • "Dexter"-stjärna till "Lucifer"
  Den amerikanska skådespelerskan Aimee Garcia är klar för en roll i den andra säsongen av fantasy-polisserien "Lucifer", rapporterar Deadline Hollywood. Hon ska spela Ella Lopez – en kriminaltekniker som tror på både vetenskapen och Gud.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin