Dagens Industri

Politisk inriktning: Politiskt obunden

Nyheter från Dagens Industri

Dagens Industri är nordens största affärstidning.

Senaste nyheterna från Dagens industri

 • Formel 1 skapar miljonbråk i Indien
  Sporten Formel 1 har hamnat i i bråk med indiska myndigheter om drygt en halv miljard kronor i obetalda Grand Prix-avgifter för gamla tävlingar.
 • Jan Björklund: Vi måste förstatliga skolan
  Liberalernas partiledare Jan Björklund slog ett slag för förstatligandet av skolan under tisdagens debatt i SVT:s Akuellt med utbildningsminister Gustav Fridolin. Det fria skolvalet anser han inte ha bidragit till de ökade klyftorna.
 • Trump: Japanska Softbank investerar miljarder i USA
  Japanska Softbank ska investera drygt 460 miljarder kronor i USA. Det meddelar den blivande amerikanske presidenten Donald Trump på tisdagen.
 • LO hoppas på stoppat SD-flöde
  LO-medlemmar är Sverigedemokraternas viktigaste väljargrupp. Men flödet kan vara stoppat hoppas LO-ledningen. "Men vi är absolut inte nöjda, det kan man inte vara när 20 procent säger sig sympatisera med SD", säger LO:s vice ordförande Therese Guovelin.
 • Hans Bergström: Problemet är inte skolsegregationen
  DEBATT. I tisdags presenterades Pisaundersökningen för 2015 och svenska elevers resultat har förbättras. Det är avgörande att fokusera på faktorer där Sverige verkligen avviker på ett problematiskt sätt, skriver Hans Bergström, som har varit engagerad i skoldebatten i många år.
 • Tobias Wikström: Björklund kan vara stolt men inte nöjd
  LEDARE. Sveriges förbättrade resultat i tisdagens Pisamätning är ett gott betyg åt Sveriges elever, lärare och rektorer. Det omdömet från utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) är lätt att instämma i.
 • Frida Wallnor: Starka skäl behövs för ett nej i Slite
  LEDARE. Sverige kan inte stoppa Nord Stream 2, den planerade ryska gasledningen genom Östersjön, eftersom ledningarna inte kommer att beröra svenskt territorialhav.
 • Vietnam i topp i löneligan
  Om du gillar ordentliga löneförhöjningar varje år så är Vietnam att rekommendera, enligt en ny sammanställning. Men undvik Venezuela till varje pris.
 • Academedias vd: Skolsystemet bör utvecklas
  Academedias vd Marcus Strömberg kallar den växande ojämlikheten i skolan för ”det största politiska misslyckandet.” Såväl regering som opposition håller med.
 • Afghanistan lovar följa asylavtal
  Det afghanska parlamentet har sagt nej till avtalet med Sverige om återtagande av personer som fått nej på sina asylansökningar. Men justitie- och migrationsminister Morgan Johansson säger att regeringen i Kabul ändå lovar att leva upp till avtalet.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin