Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • Snart rökförbud i hela tunnelbanan
  Nästa år blir det rökförbud även på tunnelbanans uteperronger. Flera patientavgifter kommer också att höjas samtidigt som Stockholmslandstinget tänker satsa på innovationer och att förbättra IT-stödet inom sjukvården, enligt Alliansens budgetförslag.
 • Sänkta avgifter i Kulturskolan
  Nu ska fler spela oboe och dansa streetdance. Avgifterna för Kulturskolan i Stockholm sänks och över 1 000 nya platser för barn och unga ska skapas. Totalt satsar nya styret i stadshuset 25 miljoner kronor extra i sin kommande budget, enligt Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd.
 • Vägglöss på S:t Görans sjukhus
  Vägglöss har invaderat den psykiatriska Länsakuten på S:t Görans sjukhus. Just nu håller Locum, som ansvarar för byggnaden, på att undersöka hur många delar som är drabbade. - Det är naturligtvis väldigt obehagligt, säger Christina Hallberg, HR och kommunikationsdirektör på Locum.
 • Nytt jätteåtal för nätövergrepp
  Ännu ett jätteåtal gällande sexbrott mot barn på nätet lämnades i dag in av åklagare. Det nya fallet gäller en 24-årig man som misstänks för brott mot 59 flickor i åldrarna 12-17 år, spridda över hela landet.
 • Stockholm höjer skatten 35 öre
  Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm föreslår att skatten ska höjas med 35 öre – till 17,68 kronor. Höjningen är högre än de 15 öre som S tidigare flaggat för.
 • Stella Fare lämnar politiken efter intern konflikt
  Efter en intern schism inom Folkpartiet i Stockholmslandstinget lämnar Stella Fare, 55 år, samtliga politiska uppdrag. Hon anser att FP bara intresserar sig för sjukvården och struntar i trafikpolitiken. – Det har blivit ett gammalt konservativt parti. Därför överväger jag att lämna partiet också, säger Stella Fare till SvD.
 • De nya borgarråden i Stockholm
  Här är de nya borgarråden i Stockholms stadshus:
 • Kritik mot nedläggning av Bromma
  Att en majoritet i Stockholms stadshus ska arbeta för att stänga Bromma flygplats till 2022 kritiseras både av forskare och av Stockholms handelskammare. – Flygkapaciteten är helt avgörande för näringslivets konkurrenskraft, säger Björn Hasselgren, forskare på KTH.
 • Slussen kan bli en miljard dyrare
  Nya Slussen ser ut att bli en miljard dyrare än vad som tidigare sagts – slutnotan landar på drygt nio miljarder kronor, bedömer nu tjänstemännen vid exploateringskontoret. Socialdemokraterna flaggar för ”en total genomlysning” av projektet när de tar över makten i Stadshuset.
 • En död i skottdrama i Blackeberg
  En person sköts till döds och två skadades på en restaurang i Blackeberg i västra Stockholm på tisdagen.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin