Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • Fallande mjölkpris pressar Arla
  Rekordlåga mjölkpriser pressar mejerijätten Arla. Omsättningen sjönk under första halvåret i år. Och pressade priser betyder minskad ersättning till mjölkbönderna. Nu sänker Arlas styrelse kraven på resultat för att stötta mjölkpriset.
 • Stämmer Aftonbladet för förtal: "Måste säga ifrån”
  Artisten Richard Herrey stämmer Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal. Han anser att han pekats ut som rasist på Twitter av kulturjournalisten Martin Aagård. – Det är så långt ifrån vem jag är. Någonstans måste man säga ifrån. Det är en principfråga, säger Richard Herrey till SvD. – Jag har förgäves försökt be om ursäkt och dessutom raderat mitt twitterkonto, kontrar Martin Aagård.
 • Nicki Minaj till attack mot Miley Cyrus: ”Din bitch”
 • Mötet med skräckmästaren blev inte som tänkt
  Wes Craven, 1939–2015
 • Arbetarrörelsen har misslyckats med utmaningen från SD
  Sverigedemokraternas värderingar är oförenliga med facket, skriker LO-förbunden. Samtidigt växer partiet de i åratal försökt motarbeta så det knakar och är nu störst bland arbetarväljarna. Åsikter som tidigare enbart kom till uttryck på valdagen vädras nu fritt vid de berömda fikaborden på svenska arbetsplatser.
 • Svensk familj döms betala 187 000 kr till Air China
  Familjen från Stockholm förlorade rättstvisten mot Air China och måste nu betala 187 000 kronor i rättegångskostnader.
 • Datainspektionen granskar Izettle
  Den mobila betaltjänsten Izettle kommer nu att granskas av Datainspektionen, efter att kunder anmärkt på att de fått kvitton skickade till sina e-postadresser utan att ha begärt det.
 • Slottet tror på ”naziguldtåget” – säljer redan t-shirts
  Polska myndigheter är övertygat om att det omtalade och eftersökta ”naziguldtåget” är hittat. Slottet som ligger vid platsen börjar redan nästa vecka sälja souvenirer. Scrolla i gärna i bildsvepet för att få senaste nytt om de polska gulddrömmarna och även få fler exempel på nazistiska skatter som söks.
 • Olyckskorpar kraxar kring Sotheby's nya chef
  Måste man vara konstkännare och känna sig hemma i förnäma samlarkretsar för att lyckas i en auktionsfirma? Och kan man tillämpa idéer från tv- och idrottsvärlden här? Det är frågor som hänger över Tad Smiths huvud.
 • ”Militär insats målas upp som syndabock”
  Militära medel krävs när diplomatin gjorts verkningslös, men detta verkar svårsmält för debattörerna som kritiserar den svenska insatsen i Afghanistan, skriver Callis Amid i en replik.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin