Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • Snön räcker inte för skidbackarna
  Flera dagars ihärdigt snöande har ökat skidbackarnas dragningskraft. Men de dryga två decimeter snö som lagt sig räcker inte i backarna. I stället har arbetet med att tillverka snö varit intensivt, för att fler nedfarter ska kunna öppnas i helgen.
 • Snön lockar till skidbackarna
  De senaste dagarna har snön fallit konstant över Stockholm. Ändå behövs mer snö i skidbackarna. Framför allt lockar snön stockholmarna att ställa sig på skidorna. Och det är bäst att passa på – i helgen väntas mildare väder.
 • Strandvägen-bajs – rakt ut i vattnet vid Djurgårdsbron
  I nästan ett sekel har kiss och bajs från en fastighet på Strandvägen i Stockholm spolats rakt ut i vattnet kring Djurgårdsbron. Det var vid en underhållsinspektion som frågor om rörläggningen väcktes - och svaret förvånade alla.
 • Cykelpendling sparar fler liv än Förbifart Stockholm
  Ökad cykelpendling i Stockholm skulle spara minst 80 liv om året genom minskade luftföroreningar och ökad fysiskt aktivitet. Det visar den första delrapporten från ett stort svenskt forskningsprojekt.
 • Snart rökförbud i hela tunnelbanan
  Nästa år blir det rökförbud även på tunnelbanans uteperronger. Flera patientavgifter kommer också att höjas samtidigt som Stockholmslandstinget tänker satsa på innovationer och att förbättra IT-stödet inom sjukvården, enligt Alliansens budgetförslag.
 • Sänkta avgifter i Kulturskolan
  Nu ska fler spela oboe och dansa streetdance. Avgifterna för Kulturskolan i Stockholm sänks och över 1 000 nya platser för barn och unga ska skapas. Totalt satsar nya styret i stadshuset 25 miljoner kronor extra i sin kommande budget, enligt Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd.
 • Nytt jätteåtal för nätövergrepp
  Ännu ett jätteåtal gällande sexbrott mot barn på nätet lämnades i dag in av åklagare. Det nya fallet gäller en 24-årig man som misstänks för brott mot 59 flickor i åldrarna 12-17 år, spridda över hela landet.
 • Stockholm höjer skatten 35 öre
  Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm föreslår att skatten ska höjas med 35 öre – till 17,68 kronor. Höjningen är högre än de 15 öre som S tidigare flaggat för.
 • Stella Fare lämnar politiken efter intern konflikt
  Efter en intern schism inom Folkpartiet i Stockholmslandstinget lämnar Stella Fare, 55 år, samtliga politiska uppdrag. Hon anser att FP bara intresserar sig för sjukvården och struntar i trafikpolitiken. – Det har blivit ett gammalt konservativt parti. Därför överväger jag att lämna partiet också, säger Stella Fare till SvD.
 • Spänt i stadshusets lunchmatsal
  Det nya styret har tagit över i Stockholms stadshus på allvar i veckan. SvD följde med nykomlingarna och huvudmotståndarna Sissela Nordling Blanco (Fi) och Maria Danielsson (SD) på deras första dag på jobbet. En har fått vara med och styra, den andra kommer göra allt för att höras.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin