Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • Ovanliga bilder: Så ser en sotare Stockholm
  Flera läsare har mejlat in bilder och historier efter förra veckans Stockholmsgåta som slutade på Mosebacke. Nu ska ni få ta del av några!
 • "Vemodigt" avsked för Claes Elfsberg
  Claes Elfsberg har gjort sitt sista framträdande som nyhetsankare i SVT. Tv-profilen säger att det är "vemodigt" och "omtumlande" att tacka för sig efter drygt 45 år.
 • Två veckor av skyttegravskrig att vänta
 • Putin: Turkiet ville dölja oljehandel med IS
  Retoriken hårdnar ytterligare mellan Ryssland och Turkiet. På måndagen hävdade president Vladimir Putin att ny information visat att Turkiet sköt ned det ryska stridsplanet för att mörklägga det faktum att landet är involverat i oljehandel med terrorgruppen IS.
 • Fjärilsmännen är fångade av en passion
  De är äldre män med ovårdat yttre som äter undermålig mat och reser land och rike runt i trafikfarliga fordon – men ändå, det är något som brinner i dem. Fredrik Sjöberg har läst en säregen hyllning till Sveriges främsta fjärilssamlare.
 • Putin tvärvänder om trakasserad organisation
  År efter år trakasserar ryska myndigheter systematiskt människorättsorganisationen Memorial. Nyligen fick Memorial plötsligt ett stort stipendium ur Putins fond. Kremls inkonsekvens handlar delvis om fasadbygge.
 • Vattenfall: Nu storsatsar vi på förnybart
  Från Vattenfalls sida hoppas vi att klimat­förhand­lingarna kommer att landa i ett bindande avtal där alla länder bidrar till att sänka sina kol­dioxid­utsläpp, skriver vd Magnus Hall.
 • NSA har slutat med telefonlagring
  Den amerikanska regeringen har stoppat sitt kontroversiella program för insamling av telefonsamtal i USA. Från och med i söndags får inte underrättelsetjänsten NSA samla in så kallad metadata, det vill säga telefonnummer, datum och samtalstid från telefonsamtal, rapporterar AFP.
 • Nya löften sätter press på klimatförhandlingar
  Nästan 150 världsledare samlades på måndagen i Paris för att visa på klimattoppmötets politiska tyngd. Under dagen betonade regeringscheferna det avgörande läget för världen och lovade mer pengar till klimatåtgärder. Men trots en gemensam syn på den akuta situationen återstår svåra förhandlingar.
 • Kupprykten inför val i Venezuela
  Opinionsmätningar visar att president Nicolás Maduros vänsterrörelse kan förlora valet på söndag mot oppositionen. Det har satt i gång ryktesspridning om möjliga våldsamheter eller andra åtgärder av det styrande partiet för att hålla sig kvar vid makten.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin