Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • SL anlitar konsulter för miljardbelopp
  I februari drog landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) i nödbromsen för att stoppa skenande kostnader inom Stockholms trafikförvaltning – med dyrare biljetter och färre avgångar som följd. Nu avslöjar Dagens Arena att SL betalar 1,2 miljarder kronor om året för konsultuppdrag.
 • Stockholmspolitkern Ralph Lédel avliden
  Moderate politikern Ralph Lédel, 74 år, är död. Han var under mer än 14 år en av Stockholms mest färgstarka politiker och var nog den mest pålitlige skattesänkaren av alla Moderater. Sju skattesänkningar medverkade han till i Tyresö, Stockholms läns landsting och Fagersta.
 • Snön räcker inte för skidbackarna
  Flera dagars ihärdigt snöande har ökat skidbackarnas dragningskraft. Men de dryga två decimeter snö som lagt sig räcker inte i backarna. I stället har arbetet med att tillverka snö varit intensivt, för att fler nedfarter ska kunna öppnas i helgen.
 • Snön lockar till skidbackarna
  De senaste dagarna har snön fallit konstant över Stockholm. Ändå behövs mer snö i skidbackarna. Framför allt lockar snön stockholmarna att ställa sig på skidorna. Och det är bäst att passa på – i helgen väntas mildare väder.
 • Strandvägen-bajs – rakt ut i vattnet vid Djurgårdsbron
  I nästan ett sekel har kiss och bajs från en fastighet på Strandvägen i Stockholm spolats rakt ut i vattnet kring Djurgårdsbron. Det var vid en underhållsinspektion som frågor om rörläggningen väcktes - och svaret förvånade alla.
 • Cykelpendling sparar fler liv än Förbifart Stockholm
  Ökad cykelpendling i Stockholm skulle spara minst 80 liv om året genom minskade luftföroreningar och ökad fysiskt aktivitet. Det visar den första delrapporten från ett stort svenskt forskningsprojekt.
 • Sänkta avgifter i Kulturskolan
  Nu ska fler spela oboe och dansa streetdance. Avgifterna för Kulturskolan i Stockholm sänks och över 1 000 nya platser för barn och unga ska skapas. Totalt satsar nya styret i stadshuset 25 miljoner kronor extra i sin kommande budget, enligt Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd.
 • Vägglöss på S:t Görans sjukhus
  Vägglöss har invaderat den psykiatriska Länsakuten på S:t Görans sjukhus. Just nu håller Locum, som ansvarar för byggnaden, på att undersöka hur många delar som är drabbade. - Det är naturligtvis väldigt obehagligt, säger Christina Hallberg, HR och kommunikationsdirektör på Locum.
 • Nytt jätteåtal för nätövergrepp
  Ännu ett jätteåtal gällande sexbrott mot barn på nätet lämnades i dag in av åklagare. Det nya fallet gäller en 24-årig man som misstänks för brott mot 59 flickor i åldrarna 12-17 år, spridda över hela landet.
 • Stockholm höjer skatten 35 öre
  Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm föreslår att skatten ska höjas med 35 öre – till 17,68 kronor. Höjningen är högre än de 15 öre som S tidigare flaggat för.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin