Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • De nya borgarråden i Stockholm
  Här är de nya borgarråden i Stockholms stadshus:
 • Kritik mot nedläggning av Bromma
  Att en majoritet i Stockholms stadshus ska arbeta för att stänga Bromma flygplats till 2022 kritiseras både av forskare och av Stockholms handelskammare. – Flygkapaciteten är helt avgörande för näringslivets konkurrenskraft, säger Björn Hasselgren, forskare på KTH.
 • Slussen kan bli en miljard dyrare
  Nya Slussen ser ut att bli en miljard dyrare än vad som tidigare sagts – slutnotan landar på drygt nio miljarder kronor, bedömer nu tjänstemännen vid exploateringskontoret. Socialdemokraterna flaggar för ”en total genomlysning” av projektet när de tar över makten i Stadshuset.
 • En död i skottdrama i Blackeberg
  En person sköts till döds och två skadades på en restaurang i Blackeberg i västra Stockholm på tisdagen.
 • ”Omöjliga krav” på vården i Stockholm
  Från Saco och Vårdförbundet kommer skarp kritik mot de hårda sparbetingen mot Stockholmssjukvården. Det är orimligt med krav på effektiviseringar som är slentrianmässiga skrivbordsprodukter och som inte tar hänsyn till vårdbehoven, säger de två fackliga organisationerna i ett yttrande.
 • Sjukhus uppmanas inte redovisa jätteförlust före valet
  Akutsjukhusen i Stockholm går sedan i våras med stora förluster. Totalt kan det sluta med ett minus på runt 600 miljoner kronor för 2014. Samtidigt har sjukhusen uppmanats att inte redovisa sina siffror före valet. Men någon mörkläggning vill den styrande landstingsalliansen inte kännas vid.
 • Sifo: Maktskifte väntar i Stockholm
  Det ser ut att bli maktskifte i Stockholm efter valet. Enligt en opinionsmätning från TNS Sifo som publiceras i Lokaltidningen Mitt i får S, V, MP och FI majoritet med 51,9 procent av rösterna. Enligt mätningen kommer Feministiskt initiativ att få 6,1 procent av rösterna.
 • Det var inte Ebola
  Den person som sedan i går undersökts för Ebola var inte smittad av viruset. ”De prover som tagits är nu analyserade och vi kan konstatera att det inte finns några som helst tecken på att patienten drabbats av ebola, säger Åke Örtqvist smittskyddsläkare.
 • 10 000 anmälda till protest mot nazistmöte i Stockholm
  Nazistmarsch mitt i ett helgfirande Stockholm och tusentals personer i en planerad motdemonstration. Polisen står inför en svår uppgift på lördag. För att tumultet i Malmö inte ska upprepas gäller det att polisen inte upprepar sina misstag, menar polisforskare.
 • Allvarlig trafikolycka i Stockholm
  En bilist krockade med en cyklist i Stockholm vid 11-tiden på söndagen. Båda har förts till sjukhus med allvarliga, kanske livshotande, skador, uppger polisen.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin