Lokala nyheter Stockholm

Vad händer i Stockholm?

Lokala nyheter från Stockholm hämtade från SvD

 • Cykelpendling sparar fler liv än Förbifart Stockholm
  Ökad cykelpendling i Stockholm skulle spara minst 80 liv om året genom minskade luftföroreningar och ökad fysiskt aktivitet. Det visar den första delrapporten från ett stort svenskt forskningsprojekt.
 • Snart rökförbud i hela tunnelbanan
  Nästa år blir det rökförbud även på tunnelbanans uteperronger. Flera patientavgifter kommer också att höjas samtidigt som Stockholmslandstinget tänker satsa på innovationer och att förbättra IT-stödet inom sjukvården, enligt Alliansens budgetförslag.
 • Sänkta avgifter i Kulturskolan
  Nu ska fler spela oboe och dansa streetdance. Avgifterna för Kulturskolan i Stockholm sänks och över 1 000 nya platser för barn och unga ska skapas. Totalt satsar nya styret i stadshuset 25 miljoner kronor extra i sin kommande budget, enligt Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd.
 • Vägglöss på S:t Görans sjukhus
  Vägglöss har invaderat den psykiatriska Länsakuten på S:t Görans sjukhus. Just nu håller Locum, som ansvarar för byggnaden, på att undersöka hur många delar som är drabbade. - Det är naturligtvis väldigt obehagligt, säger Christina Hallberg, HR och kommunikationsdirektör på Locum.
 • Nytt jätteåtal för nätövergrepp
  Ännu ett jätteåtal gällande sexbrott mot barn på nätet lämnades i dag in av åklagare. Det nya fallet gäller en 24-årig man som misstänks för brott mot 59 flickor i åldrarna 12-17 år, spridda över hela landet.
 • Stockholm höjer skatten 35 öre
  Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm föreslår att skatten ska höjas med 35 öre – till 17,68 kronor. Höjningen är högre än de 15 öre som S tidigare flaggat för.
 • Spänt i stadshusets lunchmatsal
  Det nya styret har tagit över i Stockholms stadshus på allvar i veckan. SvD följde med nykomlingarna och huvudmotståndarna Sissela Nordling Blanco (Fi) och Maria Danielsson (SD) på deras första dag på jobbet. En har fått vara med och styra, den andra kommer göra allt för att höras.
 • De nya borgarråden i Stockholm
  Här är de nya borgarråden i Stockholms stadshus:
 • Kritik mot nedläggning av Bromma
  Att en majoritet i Stockholms stadshus ska arbeta för att stänga Bromma flygplats till 2022 kritiseras både av forskare och av Stockholms handelskammare. – Flygkapaciteten är helt avgörande för näringslivets konkurrenskraft, säger Björn Hasselgren, forskare på KTH.
 • Slussen kan bli en miljard dyrare
  Nya Slussen ser ut att bli en miljard dyrare än vad som tidigare sagts – slutnotan landar på drygt nio miljarder kronor, bedömer nu tjänstemännen vid exploateringskontoret. Socialdemokraterna flaggar för ”en total genomlysning” av projektet när de tar över makten i Stadshuset.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin