Svenska nyheter

Vad händer i Sverige? Inrikesnyheter från några stora Svenska dagstidningar.

Inrikesnyheter från Göteborgs-Posten

 • Var fjärde missar att blinka
  Att låta bli kostar 500 kronor i böter och kan orsaka både irritation och olyckor.Ändå struntar var fjärde trafikant i att använda blinkers. -Skärpning, uppmanar Maria Nordqvist på Sveriges Motorcyklister, SMC.
 • Människans bästa vän – nu i vården
  Livia har jobbvästen på sig, redo för ett nytt arbetspass på sjukhuset.Med ett slick på handen hälsar hon på dagens första patient.Hon är nämligen vårdhund – den första i landet att arbeta med barn.
 • Stockholm stärker greppet om Fi
  På kongressen i februari lämnar Stina Svensson sitt uppdrag som talesperson i Feministiskt initiativ. Tillsammans med två andra göteborgare lämnar hon också partistyrelsen. Det innebär att Göteborg inte har någon i Fi:s topp.
 • ID-kapningar slår rekord
  Id-stölderna slår alla rekord. Förra året gjordes 60 000 bedrägerier med hjälp av personer som fått sina identiteter stulna. Värdet uppgår till flera miljarder.
 • Pegidas första svenska möte i Malmö
  Proteströrelsen Pegida, som påstår att det pågår en islamisering av västvärlden, planerar sitt första offentliga möte i Sverige. Rörelsen har ansökt om demonstrationstillstånd på Stortorget i Malmö måndagen den 9 februari.

powered by RSS Just Better 1.3 plugin

Inrikesnyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.3 plugin