Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Striden om Stureplan trappas upp
  Nu har motståndarna tagit fram ett eget förslag som visar att det är möjligt att bygga om gallerian utan att riva så mycket som fastighetsägaren vill. ”Det går att uppnå alla fördelar utan att riva några andra hus än parkeringsgaraget”, säger krögaren PG Nilsson.
 • May-bud om EU-medborgares rättigheter
  Brittiska premiärministern Theresa May lade på torsdagskvällen fram ett första bud om vilka rättigheter som EU-medborgare kan få i Storbritannien efter brexit.
 • Tågen rullar – men fortsatta problem väntas
  Spåren förbi Stockholm är nu öppna och återigen kan tågen rulla in till Centralen. Tusentals har drabbats av inställda tåg, förseningar och längre resväg. Men problem väntas även på midsommarafton.
 • New York-börsen: Flygbranschen i fokus
  Börserna i USA höll sig på torsdagen på indexnivåer som var så gott som oförändrade från dagen före. Oljepriserna återhämtade sig en del efter onsdagens stora tapp till tio månaders-lägsta. På torsdagen var WTI-oljan och Brent båda upp med 0,5-1 procent.
 • Olof Lundh: Skattedribbel på hög nivå
  Idrottare är som de flesta andra och vill inte heller betala för mycket i skatt. Få har väl missat att Cristiano Ronaldo utreds för att ha undanhållit 150 miljoner kronor från beskattning.
 • Tågproblemen fortsätter på midsommarafton
  Tågkaoset i Stockholm fortsätter. Hittills har 50-tal tåg ställts in och tiotusentals har drabbats av förseningar och längre resväg. Även på midsommarafton kommer det att bli problem i tågtrafiken.
 • Hälsa nästa för Altorgrundaren
  När Altorgrundaren Fredrik Strömholm startar hälsovårdsinriktade investeringsbolaget Impilo skrotas den traditionella fondstrukturen. Det förstärker bilden av att riskkapitalaktörer blir mer långsiktiga och mindre transaktionsstyrda.
 • Trump: Jag har inga inspelningar
  USA:s president Donald Trump har inga inspelningar av sina konversationer med den förre FBI-chefen James Comey. Det skriver Donald Trump på Twitter, enligt Washington Post.
 • EU förlänger sanktioner mot Ryssland
  EU-toppmötet beslutade på torsdagskvällen att förlänga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland till den 31 januari nästa år. Det uppgav toppmötets ordförande Donald Tusk på Twitter.
 • Ansvar för nätpubliceringar kan begränsas
  Regeringen har godkänt en lagrådsremiss om ändringar i grundlagen för medier. Den innebär bland annat begränsat ansvar för äldre material som har publicerats på nätet.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin