Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Tidigare Alstom-anställd häktad för mutbrott
  En man från Växjö har häktats misstänkt för att ha betalat 18 miljoner kronor i mutor. Mutorna ska ha gått till politiker och tjänstemän i Litauen för att tågföretaget Alstom skulle ta hem affärskontrakt, rapporterar lokala medier.
 • Turkiet portar 4.000 offentliganställda
  Ytterligare över 3.900 anställda inom den offentliga sektorn i Turkiet har stängts av från sina tjänster, uppger regeringen. Nästan 1.130 inom de rättsvårdande myndigheterna drabbas, liksom omkring 1.000 anställda inom militären. Dessutom stängs omkring 500 akademiker av från sina tjänster.
 • EU-toppmöte: UK kan ej plocka russin ur EU-kakan
  EU-toppmötet på lördagen slog fast att Storbritannien inte kan plocka russin ur EU-kakan. Storbritannien får inte heller delta i delar av inre marknaden, som till exempel finanssektorn.
 • Ipsos: MP under riksdagsspärren
  Sju av tio väljare anser att regeringens krishantering fungerade bra efter terrordådet i Stockholm. Men medan ett av regeringspartierna, Socialdemokraterna, fortsätter uppåt rasar Miljöpartiet ned till 3 procent — klart under riksdagsspärren, enligt en ny opinionsundersökning från Dagens Nyheter och Ipsos.
 • Så maximerar du bilens andrahandsvärde
  Går du i bilköpartankar och vill maximera chansen till ett bra andrahandsvärde? Då finns det en hel del att tänka på. Det är stor skillnad på hur olika biltyper, märken och tillval står pall mot värdeminskningen. 
 • Löfven: Viktigast att vi håller ihop
  Fyra minuter tog det — sedan var rest-EU:s ledare överens om sitt förhandlingsmandat kring Storbritanniens utträde ur EU. Enighet är modeordet i Bryssel.
 • Mäklarbyråerna som säljer snabbast i Stockholm
  Det går undan på Stockholms bostadsmarknad, och det skiljer lite mellan mäklarfirmorna vad gäller hur lång tid det tar att sälja en bostad. Men en firma tronar ensamt i toppen, enligt ny försäljningsstatistik.
 • Fartgupp i sikte i Teslas framgångsfärd
  Säkerhetsrisker, räckviddsångest och förlorad exklusivitet. Det är några hinder som Tesla kan möta i sin hajpade satsning från lyxåk till folkbil. "Det är en helt ny situation som Tesla ställs inför", säger fordonsforskaren Mikael Wickelgren.
 • EU-toppmötet helt överens om brexit
  Tio månader efter Storbritanniens folkomröstnings-ja till att lämna EU har rest-EU nu slagit fast sitt förhandlingsmandat inför utträdet. Modeordet i Bryssel lyder "enighet". "Och det har vi just nu", säger statsminister Stefan Löfven (S).
 • Finland vill ha Nordeas huvudkontor
  Nordea är varmt välkomna att flytta sitt huvudkontor till Finland. Det sa landets finansminister Petteri Orpo i en intervju med finska YLE TV1 på lördagen och berättar att det finns en arbetsgrupp som arbetar med att få banken att placera sitt huvudkontor i landet.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin