Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Stora Ensos vd: Konjunkturen är på väg upp
  Den europeiska marknaden visar styrka, säger skogskoncernen Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström. Han ser samtidigt möjligheter att kompensera för dollarfallet med höjda priser.
 • Yellen startar nytt experiment
  NEW YORK. Janet Yellen gjorde som marknaden hade förväntat sig och lät den amerikanska styrräntan ligga kvar på 1-1,25 procent. Samtidigt tar Federal Reserve nu de sista stegen att avveckla stimulanserna från finanskrisen, genom att börja minska sin enorma balansräkning i oktober. Ett experiment ingen testat tidigare.
 • Tobias Wikström: Inte en budget för landets utmaningar
  LEDARE. En alltför stor stimulans mitt i den rådande högkonjunkturen. Det är kärnan i oppositionens kritik mot regeringens budgetproposition.
 • Debatt: CETA rätt avtal i rätt tid
  DEBATT. I en tid då handeln i allt större utsträckning beskylls för många av världens missförhållanden kan det europeisk-kanadensiska handelsavtalet CETA, som träder i kraft i dag, fungera som en förebild för ett ansvarsfullt ekonomiskt samarbete mellan länder, skriver Kanadas handelsminister François-Philippe Champagne och EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström.
 • Råvaror: Fortsatt uppgång för oljan
  Oljepriset fortsatte upp på onsdagen, efter tecken på att takten i amerikanska lageruppgångar har saktat ned då raffinaderierna återupptar sina verksamheter efter orkanen Harvey.
 • Lotta Engzell-Larsson: Förtydliga reglerna för utflyttning
  LEDARE. Sveriges finansminister har sedan i våras bearbetat sin kollega i Portugal för att förmå honom att börja beskatta svenska pensionärer.
 • Näringslivets toppar sågar budgeten
  Regeringen lägger fram en budget fylld med valfläsk. Det anser flera näringslivsprofiler, som kritiserar tidigare skattehöjningar för företag.   ”Man ger väldigt mycket till det gamla kommunistpartiet”, säger Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv.
 • Fed-besked pressade börserna
  New York-börsens S&P 500-index bröt 2.500-nivån i måndags och har sedan dess hållit sig kvar där.   På onsdagen bröts nivån däremot uppifrån efter Federal Reserves räntebesked, där räntan visserligen lämnades oförändrad men där styrkommittén FOMC:s räntebana, "dot plot", indikerar ännu en räntehöjning i år och tre nästa år.
 • Aktierusning efter Fortums köpplaner
  Nyheten att finländska Fortum förhandlar om att bli storägare i tyska Uniper satte fart på de båda kraftjättarnas aktier.   Totalt är Fortum berett att betala uppemot 77 miljarder kronor, men fortfarande återstår frågetecken om och hur jätteaffären kommer att genomföras.
 • Norwegian: Ryanairs vd pratar strunt
  Ryanair-vd:n Michael O'Learys uttalanden nyligen om Norwegians bristfälliga finansiella stabilitet är grundlösa - det norska flygbolaget är mycket tillfreds med sin finansiella situation.   Det säger Bjørn Kjos, vd och grundare, till Bloomberg News, och uppger i sammanhanget att omkring 150 piloter har rekryterats från den irländska lågpriskonkurrenten.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin