Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Hybricon ökade resultatet under fjärde kvartalet
  Spotlight-listade Hybricon hade rörelseintäkter om 9,6 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 (3,4) och resultatet före avskrivningar uppgick till 2,7 miljoner kronor (-3,9).
 • Torbjörn Magnusson har köpt Nordea-aktier för drygt 500.000 kronor
  Torbjörn Magnusson, styrelseledamot i Nordea och vd för If, har förra onsdagen köpt 6.000 aktier i banken för 504.420 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 
 • Nitro Games ökar förlusten – lovar nedskärningar
  Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på -2,1 miljoner euro (-1,5) för det fjärde kvartalet 2018. Intäkterna uppgick till 0,4 miljoner euro (0,5).
 • Analytiker om Handelsbankens nya vd: Ett väntat och bra val
  På måndagsmorgonen stod det klart att Handelsbankens styrelse utsett Carina Åkerström till ny vd och koncernchef. Enligt Matti Ahokas, analytiker på Danske Bank, var det ett väntat och bra val. 
 • Nya vd:n får röja upp efter gubbarna
  Handelsbankens aktieägare och anställda har all anledning att jubla i dag. Äntligen får banken en ny vd och dessutom får storbanken för första gången en kvinnlig vd. Nyutnämnda Carina Åkerström måste nu snabbt städa upp efter sin företrädare och höja förtroendet för banken på aktiemarknaden.
 • De flesta storaffärer slår fel – här är orsaken och tipsen för att lyckas
  Efter stora företagsaffärer går ofta både säljare och köpare dåligt på börsen efteråt. Missen som alldeles för många gör är att inte sätta värdeskapande i första rummet redan i planeringsprocessen.
 • Foodtech-startup Caterbee tar in nya investerare
  Stockholm, 18e Februari 2019 – Mat för företag är ett hett område som har lockat mångmiljardinvesteringar till Amerikanska startups. Svenska Caterbee tar nu in en ny runda finansiering med bla. Harold Kaiser (grundare Litorina) och Peter Westford (grundare Navigo) som investerare. Pengarna skall användas till fortsatt tillväxt i Stockholm och Göteborg.
 • Shamaran spår oljeproduktion på 30.000-35.000 fat per dag för Atrush
  Shamaran, som handlas på First North, spår att bruttoproduktionen på Atrush-fältet hamnar i intervallet 30.000 till 35.000 fat per dag 2019. Vidare väntas capex uppgå till 137 miljoner dollar brutto, inklusive borrning och färdigställande av fyra nya brunnar, vägarbeten samt anläggningsförbättringar.
 • Kjos ägarbolag säljer teckningsrätter inför Norwegians nyemission
  HBK Holding, ägarbolaget som kontrollerar 24,7 procent av Norwegian, säljer teckningsrätter inför Norwegians föreslagna nyemission. Totalt rör det sig om investeringar om 500 miljoner norska kronor som säljs till 70 procent av teckningsrätternas teoretiska värde enligt ett pressmeddelande.
 • myFC får sydafrikansk order på 2 000 JAQ Hybrid
  myFC har tecknat ett icke-exklusivt distributionsavtal för företagets bränslecellsbaserade powerbank JAQ Hybrid med Trenditrade 21, en franchisetagare i Nashuakoncernen. Samtidigt lägger Trenditrade 21 en första beställning på 2 000 enheter av JAQ Hybrid med tillhörande bränslekort.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin