Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • "C-besked steg i rätt riktning"
  Centerns initiativ för att fälla delar av regeringens budget är ett steg i rätt riktning, anser Moderaterna. Kristdemokraterna ser fram emot fortsatta diskussioner inom alliansen.
 • Nya spelregler i Stockholm – öppnar för fler skyskrapor
  Borgarrådet Roger Mogert (S) vill införa nya riktlinjer som ska gälla för byggen och renovationer i Stockholms innerstad. Han ställer sig bland annat försiktigt positiv till fler höghus – men vill inte se en ny koncentration av bankkontor i stadskärnan.
 • Storägaren Leksell stuvar om bland Elekta-aktier
  Laurent Leksell har köpt 730.769 A-aktier i Elekta till ett värde av 71,2 miljoner kronor. Affären görs genom konvertering av hans utestående 2012/2017 konvertibellån av serie A, enligt ett pressmeddelande.
 • Maria Borelius: Att leva med terrorn som granne
  Så har det hänt igen. Terrorn drabbar mitt London.
 • USA-börser: Ras i varuhusjätten
  New York-börserna betedde sig obeslutsamt på onsdagen med index som länge noterades på minus, för att mot slutet av handeln dra sig upp på plussidan.
 • "Man är inte säker någonstans"
  LONDON. När mörkret har fallit över London cirkulerar fortfarande en helikopter i luften. Ett stort område runt Westminister är ännu avspärrat. "Jag kommer att vara mer på min vakt hädanefter", säger Londonbon Michael Kingston.
 • Uppgifter: Skatten sänks för pensionärer
  Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget ska presenteras på torsdagen, erfar SVT.
 • Tobias Wikström: Våga välja ett nytt system för skatterna
  LEDARE. Regeringen backar till hälften från utredningsförslaget om skärpt 3:12-skatt för fåmansföretagare. Nyheten presenterades på Di Debatt på onsdagen och har nu gått ut på remiss. Samtidigt finns vaga uppgifter om att partierna i regeringsunderlaget förhandlar om en sänkning av bolagsskatten.
 • Sjunde AP-fonden gör grön lista
  Aktivt ägarskap och en ”svart lista” över de minst hållbara företagen. Det är två av de metoder som sjunde AP-fonden använder för att arbeta hållbart.
 • PM Nilsson: Sven-Ingvars är en del av ett av Sveriges mest framgångsrika företagskluster
  LEDARE. Inom loppet av några år med start 1956 startades tre av Sveriges absolut största band i Värmland. Sven-Ingvars var först ut i Grums, Vikingarna bildades en bit norrut i Arvika och sen kom Sten & Stanley i Karlskoga.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin