Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Säpodirektören: ”Det är så lite som behövs för att ta fram djuret i dig”
  Näringslivsprofilen Mark Vadasz bokdebuterar med ”För vem, för vad?” 1945 lämnar 25-årige Kornel Vadasz koncentrationslägret Mauthausen och vandrar hem till Ungern. 1951 fängslas han på nytt, torteras och döms till döden men kommer igen. Nu släpps ”För vem, för vad?” skriven av sonen och Säpo-medarbetaren Mark Vadasz.
 • Jacob Rees-Mogg: May bör avgå
  Toryledamoten Jacob Rees-Mogg, brexitpåskyndare som lett upproret mot May, säger till BBC att resultatet av omröstningen är förödande för premiärministern och att hon nu bör ompröva sin ställning.
 • Theresa May vann förtroendeomröstning
  Storbritanniens premiärminister Theresa May sitter kvar som partiledare för Konservativa partiet. Det står klart sedan försöket att avsätta henne genom en förtroendeomröstning misslyckades. May vann omröstningen med röstsiffrorna 200–117.
 • Handelsro gav uppgångar i New York – men mattades av sista timmarna
  Wall Street tog rygg på Europa och stängde högre under onsdagen, men uppgångarna mattades av tydligt de sista timmarna. Mildare tongångar från Donald Trump i handelsfrågan med Kina höjde annars humöret.
 • Bitter eftersmak på kaffestrid
  En tysk domstol säger nej till den 82-åriga tyska kaffemiljardären Albert Darbovens lösning för att hålla sin son utanför familjeföretagets styre. I stället för sonen ville han adoptera en 56-åring från den tidigare konkurrenten Jacobs.
 • Senzime gör riktad emission på 28 miljoner
  Styrelsen för Senzime har beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder genom fonden Svenska Microcapfond och Länsförsäkringar Fondförvaltning. 
 • Affärsvärlden köpstämplar Nibe och G5
  Köp Nibe, G5 och Self Storage Group men avvakta med Outotec. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret. 
 • ”ABB är viktigt för Sverige”
  ABB är Dalarnas största privata arbetsgivare, enligt Ludvikas kommunstyrelseordförande Leif Pettersson (S) som följer utvecklingen noga. ”Man behöver inte måla upp något skräckscenario”, säger han.  Också Västeråspolitikern Elisabet Unell (M) är optimistisk om framtiden.
 • Äntligen frigörs värden för aktieägarna
  Aktieägarna är de stora vinnarna – alla aktieägare. Äntligen frigörs en del av de stora värden som under åratal har varit inlåsta i ABB:s förlamande struktur – en struktur som ledning och styrelse mot bättre vetande hävdat är värdeskapande för sina ägare. 
 • Kraftmätningen snart över
  En av de största affärerna i svensk industrihistoria är snart klar.  ABB, där familjen Wallenberg är huvudägare, är nu mycket nära att sälja Power Grids till japanska Hitachi i en affär som värderar kraftdivisionen till cirka 100 miljarder kronor.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin