Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Experter varnar för stagnerande löner efter brittiska tillväxtnedskrivningar
  Storbritanniens budgetkontor levererade ordentliga nedskrivningar av den brittiska tillväxten i samband med att regeringen presenterade sin budget på onsdagen. Nu varnar experter för att de brittiska hushållen kan stå inför en lång period med fallande levnadsstandard och stillastående löner.
 • Cyber Monday ger Black Friday konkurrens
  Black Friday sparkar igång den viktigaste säsongen för USA:s detaljhandelskedjor. En tredjedel av deras årliga försäljning sker fram till jul. Men den växande e-handeln gör att Cyber Monday på måndag blir allt viktigare.
 • Ohly: Jag bad om ursäkt för närmande
  Tidigare Vänsterpartiledaren Lars Ohly träder fram i metoo-kampanjens spår, efter att själv ha blivit anklagad och polisanmäld av en kvinna.
 • 75 Allra-miljoner beslagtagna i Sverige
  Kronofogden ska säkra 340 miljoner från de brottsmisstänkta i härvan kring pensionsbolaget Allra. 75 miljoner har hittats i Sverige, och nu jagar åklagaren de återstående miljonerna som man tror är gömda utomlands.
 • Stena Line växlar upp – och sjösätter AI i stor skala
  GÖTEBORG. AI spelar huvudrollen när Stena Line ska säkra ökade vinster och fortsatt överlevnad för företagsimperiet.  Innovationschefen Amer Mohammed berättar om paradigmskiftet som nu sjösätts av Stena Line.
 • Professor: Smarta morötter ska få fart på amorterandet
  Smarta morötter istället för piska kan få fart på amorterandet. Det föreslår Henry Montgomery, professor i psykologi och forskare inom beteendeekonomi.
 • Leif GW Persson tror på friande dom för Ola Rollén
  Hexagons vd Ola Rolléns har oddsen på sin sida i rättegången i Oslo där han står inför skranket anklagad för att ha ägnat sig åt insiderhandel i norska Next Biometrics. Det säger Leif GW Persson i Börsmorgon på torsdagen. ”Jag skulle bli förvånad om han blir fälld. Statistiskt sett ska han ju inte bli det”, säger han.
 • Ärkebiskopen: Jag också
  Svenska kyrkan kommer att få ett eget metoo-upprop under namnet #vardeljus inom en snar framtid. Ärkebiskop Antje Jackelén säger till TT att även hon har drabbats.
 • Tobias Wikström: Betala skatt inte en fråga om moral
  LEDARE. Efter att Leif Östling meddelade att han lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv har flera debattörer hävdat att det är skillnad på lagens bokstav och moral när det gäller skatter. Man kan alltså ha en låg skattemoral även om man inte har gjort något olagligt.
 • Metoo en konsekvens av ökad jämställdhet
  Metoo-kampanjen rullar vidare med oförminskad styrka. Journalister, sångare, jurister, ekonomer, musiker, politiker, tekniker, vårdpersonal och läkare är några av de professioner som vittnat om sexuella övergrepp från företrädesvis manliga kolleger. Samma upprop kommer från elever och idrottare, men mest är det arbetsplatser som står i fokus.  

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin