Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Ulf Petersson: Dags för after ski – säljläge efter kursrallyt
  Gräset lyser grönt över Skistars backar i Åre, Trysil och Sälen och skidsäsongen är sedan länge över. Det gäller dock inte på börsen där det råder högtryck för Skistars aktie. Men följer den sin senaste säsongstrend råder säljläge. 
 • Bättre än väntat för FedEx
  FedEx redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. 
 • Starbucks tillväxt mattats – 150 kaféer stängs
  Kaféjätten Starbucks spår en tillväxt på 1 procent i jämförbara kaféer  det tredje kvartalet och det är betydligt sämre än analytikerna som spått en tillväxt på 2,9 procent. Det rapporterar Bloomberg News.
 • USA-börser: Netflix på ny rekordnivå
  USA-börserna sjönk på bred front i tisdagshandeln sedan handelsoron mellan USA och Kina tilltagit ytterligare en gång. Donald Trump har signalerat för nya importtullar och marknaden oroar sig nu för att ett fullskaligt handelskrig ska blossa upp. 
 • Dramatisk boom för skottsäkert glas: "Har hänt något i samhället"
  Hammerglass producerar glas som klarar av såväl dynamitexplosioner som pistolskott. Vd:n Bengt Nilsson ser på gott och ont en enorm efterfrågan just nu. ”Det har hänt något i samhället. För fem år sedan efterfrågade ingen skottsäkert glas, nu får vi en förfrågning i veckan.”
 • Sista chansen att lösa in gamla sedlar – miljarder saknas
  Har du några gamla 100- och 500-kronorssedlar kvar gömda i byrålådan? Då gäller det att skynda dig – snart är det för sent att lösa in dem på banken. 17 miljoner sedlar värda totalt 3,8 miljarder kronor saknas fortfarande. "Vi har informerat brett, men det har varit många datum att hålla ordning på", säger Mårten Gomer på Riksbanken.
 • Majoritet för att tydligare skydda skog
  Direktiven för den statliga skogsjätten Sveaskog bör ändras för att tydliggöra att områden med höga naturvärden inte får avverkas. Det anser en majoritet av riksdagspartierna enligt en enkät, kallad Skogskompassen, om skogspolitiken som Världsnaturfonden (WWF) genomfört bland partierna.
 • Allt djupare spricka i M - även Odenberg vill stoppa nya luftvärnet
  M-ledningen backar upp det omstridda köpet av luftvärn från USA, trots kritiken från Carl Bildt.  Men nu ger sig även den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg in i den infekterade debatten, och uppmanar Moderaterna och regeringen att dra i bromsen. 
 • Chefsekonomen: Sätt stopp för kompetensutvisningarna
  Det råder brist på arbetskraft i Sverige.  Antalet lediga jobb i den privata sektorn har ökat med 46 procent de senaste fyra åren. och störst ökning står Stockholm för. ”Politiken borde sätta stopp för kompetensutvisningarna”, säger chefsekonomen Andreas Hatzigeorgiou.
 • Sommarrea på bostäder hos Bonava - kapar priser med 15 procent
  Bostadsutvecklaren Bonava försöker nu locka kunder med ett ”sommarlovserbjudande”. Ett antal lägenheter i Stockholmsområdet prissänks nu ut med upp till 1,1 miljoner kronor – en rea på drygt 15 procent.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin