Nyheter – Ekonomi från Dagens Industri och Sydsvenskan

Denna sida handlar endast om ekonomi. Här har du ekonominyheter från ett par av Sveriges största dagstidningar.

Nyheter från Dagens Industri

 • Blandat på Wall Street – Facebook och Microsoft stiger
  New York-börserna handlades blandat under torsdagen. Dow Jones tyngdes av 3M:s rapport, medan Facebook och Microsoft gladde investerare efter sina rapporter. 
 • Lucara har hittat jättediamant
  Gruvbolaget Lucara Diamond har utvunnit en rådiamant på 1.758 carat vid Karowegruvan i Botswana. Enligt bolaget är det den största diamant som utvunnits i gruvan och Botswana hittills. 
 • Vattenfall nobbar kärnkraftsförslag - "finns inga kalkyler"
  Vattenfall avfärdar kraven att fortsätta driften av Ringhals 1 och 2 och anser att det är bristerna i elnäten som är det största hotet mot elförsörjningen. Trots smällen från stormen Alfrida lyfte Vattenfall vinsten med över 50 procent första kvartalet.
 • Stockholmsbörsen stänger på plus – Atlas Copco i täten
  Torsdagen blev en ny grön dag på Stockholmsbörsen som steg för sjätte dagen i rad. I bräschen för uppgången gick verkstadsbolaget Atlas Copco som steg 5 procent efter en stark rapport. 
 • Aktiechefen om skogsbolaget: ”Kan inte säga något annat än köp”
  Fredrik Warg, aktiechef på Swedbank efter Stora Ensos starka rapport: ”Jag kan inte säga något annat än köp aktien”. 
 • Härdad SSAB-vd räknar med lyft
  SSAB förbättrade sitt resultat överraskande mycket för det första kvartalet tack vare högre stålpriser. Andra kvartalet pressas SSAB:s marginaler av högre järnmalmspriser men vd Martin Lindqvist räknar ändå med ett nytt starkt kvartal.
 • Latour avyttrar Terratech – avkastning på omkring 300 procent
  Investmentbolaget Latour har avyttrat hela sitt innehav i Terratech. Köpare är investmentbolaget Solix som även förvärvar samtliga aktier från övriga aktieägare. 
 • Latour avyttrar sitt innehav i Terratech
  Investment AB Latour (publ) har, via det helägda dotterbolaget Latour-Gruppen AB, idag avyttrat hela sitt aktieinnehav i det delägda innehavet Terratech. Köpare är det svenska investmentbolaget Solix, som samtidigt förvärvar samtliga aktier i Terratech från övriga ägare. Solix är en långsiktig investerare till nordiska industribolag, vilket borgar för att Terratech hamnar hos en ägare som kommer att ge bolaget goda förutsättningar för att fortsätta sin tillväxtresa.
 • Dubbelt handelsstopp på Spotlight efter rusning
  På torsdagseftermiddagen handelsstoppades både Idogen och Nextcell Pharmas aktier på Spotligt. Det framgår av två separata pressmeddelanden. 
 • Nordea: Lär dröja mycket länge innan räntan höjs igen
  Det är svårt att se vad som skulle kunna få Riksbanken att höja reporäntan igen. Inflationen har varit strukturellt låg under lång tid, något som knappast kommer att ändras de närmaste åren. Dessutom är konjunkturen nu på väg att vika nedåt. Denna kombination gör det svårt att se att hur inflationen skulle ta fart så att Riksbanken behöver höja räntan.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin

Ekonominyheter från Sydsvenskan

powered by RSS Just Better 1.4 plugin